dissabte, 31 de gener del 2009

Ser-hi!

La setmana passada vaig assistir a la primera edició del Barcelona Search Congress, dirigit a posar de manifest els elements a tenir en compte per ocupar els llocs preferencials als buscadors d'internet. L'event va tenir un enfocament i una audiència més tècnic del que esperava. Però per mi va ser interessant descobrir els factors crítics del posicionament xarxa avui en dia, és a dir, allò que els "Rankers" dels buscador tenen present a l'hora de decidir si un site ocupa la 1a posició o bé queda relegat a la plana 23.

Més que comprar paraules o un disposar d'un codi de programació fàcil d'indexar, sembla que avui són el contingut, la reputació i els "social media" qui determinen quins són els sites més interessants per una recerca.

És curiós veure com som els propis usuaris, qui a través del nostre comportament, ajudem els buscadors a seleccionar la informació que pot ser rellevant per d'altres persones que cerquen coses similars. Aquestes són les bases de la web 2.0 que tot just ara està arrencant i a qui encara li queden moltes milles per recórrer. Estarem a l'aguait per veure cap on avança. Hem de ser-hi!

Xavier