dimecres, 20 de juliol del 2011

Noves oportunitats de negoci


És freqüent escoltar allò que “mai se sap on pot haver-hi una nova oportunitat” i sovint algú altre ens haurà explicat alguna història de com un fet casual s’ha acabat convertint en un bon negoci.

Però les oportunitats també es poden buscar i d’això en saben força aquells qui anomenem emprenedors. També es dóna a les empreses amb una certa trajectòria si bé en aquest cas de vegades la seva inèrcia i el dia a dia en dificulten les possibilitats de cerca.

Es pot donar algunes voltes a diverses idees per buscar aquestes noves oportunitats.

  • El desenvolupament de nous productes, sigui per l’evolució dels productes actualment oferts o per la creació de noves línies. La innovació aquí ha de jugar un paper destacat. Els objectius serien obtenir més negoci o accedir a mercats nous per la companyia.
  • La internacionalització. En realitat, qualsevol ampliació del negoci quan a àrees geogràfiques, doncs depenent de l’abast actual potser no calgui travessar massa fronteres.
  • Desplegar-se en nous mercats, quan a segments de població o tipus de clients diferents als qui tenim enfocats els nostres serveis o productes.
  • La diversificació cap a altres models de negoci.
  • L’expansió a través d’augmentar la penetració al mercat objectiu de l’empresa.


L’observació de la competència pot ser un bon generador d’oportunitats. També ho pot ser l’exercici de l’anàlisi intern dels nostres productes i serveis. En ambdós casos es tracta de transformar els problemes en oportunitats.

A Xerpa Consultors tenim provada experiència en acompanyar a les empreses en aquests camins. Podem parlar-ne sense compromís, ens agrada. Ens agraden els nous reptes.