divendres, 7 de novembre del 2008

Recomanem: VIATGE EN GLOBUS

Avui els xerpes ens hem enfilat a un globus com el que ronda l’Everest a la nostra plana d’inici. En el nostre cas no ens hem apropat als pics de l’Himàlaia sinó que hem rondat el Vallès Oriental, concretament Cardedeu.L’experiència comença de bon matí descarregant la cistella del remolc, muntant el cremador a la cistella i preparant el globus per inflar-lo.
El globus s’infla primer amb aire fred, i després amb aire calent per a aixecar-lo. Alguns ajudants obren la "boca" del globus, la mantenen oberta mentre un ventilador omple la vela d’aire fred. El globus agafa unes dimensions espectaculars. Un altre ajudant, a la part posterior, manté el cap de corona tens, per facilitar-ne l’inflat.
I aquí comença el vol: el pilot acciona el cremador, que deixa anar flames gegantines, i després de 2 minuts i molta calor, comença la impressionant pujada de la vela. Un cop el globus s’ha estabilitzat hem entrat els passatgers a la cistella…i el viatge en globus comença.
Guiats pel vent hem recorregut el cel del Vallès. Volar amb globus és una sensació única, la de surar a l'aire de forma totalment lliure. La calma i el silenci ens acompanyen. La vista és impressionant!!.
Després d’un parell d’horetes per les alçades, hem aterrat a una esplanada. El globus s'ha acostat poc a poc a terra, esperant que la cistella estigués del tot quieta. Lentament de forma suau hem fet terra. Un cop a fora de la cistella hem celebrat que tornàvem a tocar de peus a terra (si és que hi hem tocat mai) brindant amb una copa de cava.
Una experiència única. Si la voleu viure us remetem a Ballooning. (www.ballooning.com).