dijous, 15 de setembre del 2011

Consultoria de reducció de despeses?

L'actual crisi generalitzada ha creat una necessitat de revisar els costos, però també l'eficiència operativa de les empreses. En aquestes situacions el que diferencia als líders dels altres, és la seva capacitat en adaptar-se i transformar l'adversitat econòmica en oportunitat de crear avantatges competitius.

Els projectes de reducció de costos tenen com a objectiu posar en marxa una “política de guerra” que freni els costos de forma dràstica i millori els resultats financers de l’empresa.

Però cal fer-ho de manera metodològica i ben estudiada. De poc servirà l’esforç si al final no suposa un impacte real en el compte de resultats.

També cal estudiar totes les possibilitats, doncs certes polítiques poden genera mesures poc populars i una preocupació generalitzada pels llocs de treball.

S’ha de tenir en compte altres factors: si l'estructura de les operacions de la companyia permet que els resultats aconseguits siguin sostenibles en el temps, el risc de trencament de subministrament associat a un moment de crisi i la recuperació futura de la producció, sense arribar a limitar la capacitat de creixement posterior.

Els projectes de reducció de costos han de contemplar un conjunt d'accions estructurades d'increment de l'eficiència operativa mesurant constantment l'impacte en el compte de resultats de l'empresa. Cal analitzar i vigilar el risc de subministrament associat a cada iniciativa d'estalvi, a més a més d'estructurar plans de contingència.

En definitiva, aprofitar el moment d'adversitat per implantar en les organitzacions una cultura d'eficiència que sigui la base del creixement futur.

A Xerpa Consultors us oferim la nostra experiència per acompanyar-vos en el vostre projecte, per què aquest sigui quelcom més que un conjunt de reduccions de despeses i us doni un valor afegit.